Casa J. Llopis Torralbas

c/ Parellades, 13- c/ Sant Pere, 2

Neoclàssic
    Bo
    La normativa del Pla Especial considera necessari mantenir la façana i reordenar les obertures de la planta baixa.
    Pla Especial, 192. 2006
    Ref. cad.: 62205DF0605N
    Núria Nolasco Azuaga

Finca construïda a dos vents, que ocupa una de les cantonades entre els carrers de Parellades i de Sant Pere amb un alçat de tres plantes (pb + 2p). Com és freqüent en molts dels edificis d'aquesta zona de la vila de Sitges, la planta baixa de la finca es troba avui molt desvirtuada pels canvis realitzats en la instal·lació dels locals comercials; les úniques obertures originals que s'identifiquen són la porta d'accés als pisos superiors, en la zona central del frontis del c/ Parellades, i una finestra ampitada emplaçada a la façana lateral. A la planta principal es localitzen dos balcons correguts conformats per volades de pedra de perfil motllurat i per baranes de ferro, de fundició. Pel que fa a les obertures, els brancals i les llindes estan resseguits per una senzilla franja llisa, que sobresurt del plom del mur; sobre les llindes s'identifiquen unes petites cornises suportades per permòdols que actuen com a guardapols. El segon pis consta de balcons ampitats i finestres. Finalment, el coronament disposa d'una primera cornisa simple sobre la qual s'identifica l'àmplia solera, amb obertures rectangulars de ventilació. El frontis clou amb una gran cornisa motllura i amb una barana d'obra del terrat transitable de l'edifici.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció V. La finca està catalogada com una construcció de tipus B.