Casa Francesc Ferret i Obrador

Pg. Marítim, 14

Josep Mª Martino Arroyo (1881-1957)
    Bo
    El Pla Especial considera necessària la conservació íntegra dels paraments i dels elements de les façanes; es permet construir un cos adossat "lleuger", tipus pèrgola o similar, per tal de protegir la planta baixa del frontis principal.
    Legal i física
    Pla Especial, 364. 2006
    Ref. cad.: 62204CF9695N
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un senzill habitatge unifamiliar aïllat, estructurat en alçat en planta baixa i un pis, amb coberta de teules formant quatre vessants. L'estructura de totes les obertures és força simple, amb una característica, però, que atorga a l'edifici una visió singular: la disposició i mesures de les obertures és diferent a les quatre façanes buscant l'asimetria dins la regularitat de la casa de planta gairebé quadrada.
    Els ràfecs de les cobertes disposen de voladís motllurat amb tot un seguit de petits permòdols decoratius. El revestiment de la façana hi juga un paper important en la definició arquitectònica de les façanes. Està fet a base d'un arrebossat que conjuga diversos elements; per un costat, disposa de quatre cantoneres formant filades verticals imitant grans carreus, gràcies a unes profundes incisions horitzontals; a nivell dels ampits de les finestres de la planta pis es disposa d'una faixa motllurada que sobresurt lleugerament de la línia d'arrebossat i que ocupa la pràctica totalitat de l'amplada de les mateixes; i finalment, en els paraments de façana restant, s'insinuen diverses superfícies de plafons d'emmarcament sense cap motiu decoratiu intern.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció III. La finca està catalogada com una construcció de tipus B. El projecte arquitectònic original es conserva a l'Arxiu Municipal de Sitges. L'edifici també és conegut com Villa Rosa.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)