Casa Dolors Vergés i Nuri
Sant Feliu de Llobregat

  Baix Llobregat
  Carrer Joan Maragall, 97
  Emplaçament
  Fora del nucli urbà, a Collserola.

  Coordenades:

  41.37992
  2.04871
  420456
  4581370
  Número de fitxa
  08211 - 67
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Any
  1933
  Nicolau Rubio i Tudurí (arquitecte)
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0515213DF2801F
  Autoria de la fitxa
  CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

  Casa de petites dimensions entre mitgeres, de planta rectangular amb planta baixa i pis i coberta a dues aigües. En planta baixa presenta una porta i una finestra rectangulars amb els angles superiors arrodonits. L'aspecte més interessant és la decoració en forma d'imposta trilobulada que porten a la part superior i que cau en forma de petit brancal fins a la base de les obertures. Al primer pis només té un petit balcó en posició central de plataforma trilobulada amb frontal motllurat amb barana de ferro forjat. La porta que hi dóna accés és també rectangular amb els angles superiors arrodonits, i presenta una imposta a la part superior tractada amb un estucat que li dóna una textura rugosa. És possible que representi algun motiu vegetal, però no es pot apreciar correctament des del carrer. Per sobre hi ha una sanefa estucada situada entre una motllura i una petita cornisa i en la qual es veu també un espirall molt treballat, de forma oval i envoltat de motius vegetals. L'acabament de la façana segueix unes formes mixtilínies amb la part central més elevada i en la qual se situa un estucat que representa una cistella amb flors. El coronament final d'aquest parapet és una doble motllura d'obra.

  Forma part de la ruta modernista de Sant Feliu. Aquest element es troba en un carrer que està declarat BCIL en el seu conjunt (36114)

  Casa projectada pe Nicolau Rubió i Tudurí, expressió de la perduració de l'estil modernista ja entrat el segle XX.

  - VIDAL I JANSÀ, Mercè. Arquitectura i urbanisme a Sant Feliu de Llobregat. 1826-1936. De Pere Serra i Bosch a Nicolau M. Rubió i Tudurí. Sant Feliu de Llobregat: Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat, 2005. 202 p.