Casa del carrer Sallent
Avinyó

c/ Sallent, n.8; Avinyó
    al Carrer Sallent, núm.8

Marc Cucurella Pinilla

Edifici de tres plantes i golfes, reformat recentment, del que en destaquem la petita galeria del tercer pis amb la columna salomònica i els ulls de bou de les golfes, tot ubicat a la façana i fet amb totxanes de color vermellós. No hi ha cap llinda que ens indiqui l'any de creació de l'edifici però podem deduir que es tracta d'una estructura del segle XVIII.

Un dels carrers més antics d'Avinyó, on encara avui dia es poden trobar edificis del segle XIX. Avinyó ha estat històricament una població molt petita. Al fogatge de 1553 només ens consten 15 edificis o "fogs". Va ser sobretot a finals del segle XVIII i principis del XIX quan amb la crisis de la fil·loxera molts pagesos anaren a viure a la ciutat ja que aquí podien gaudir d'una solidaritat més directe, millors recursos i comunicacions que els permetien tirar endavant. La creació de les gran fàbriques funcionarà com a eix d'aquesta emigració cap al poble.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.