Casa del carrer de St. Jaume
Avinyó

c/ St. Jaume, n.3; Horta d'Avinyó
    al carrer de Sant Jaume

Marc Cucurella Pinilla

Edifici de planta baixa, primera planta i golfes, amb una superfície aproximada de 150 m2, construïda amb carreus de pedra lligats amb ciment. Té una estructura molt alta i estreta, i a la façana no hi ha cap indici de l'any de creació tot i que creiem que estaria entre el 1820 i 50, ja que és posterior a la casa núm.2, a la que s'adossa. Forma part del carrer de Sant Jaume.

Horta d'Avinyó està composta per un seguit de masies i carrers. L'origen d'aquests carrers fóu el de la necessitat de mà d'obre, de recursos... Deguts a la pobres provocada a partit de la fil·loxera. L'economia d'Horta es basava gairebé exclusivament en la vinya i, per tant, l'empobriment de moltes famílies les obligà a deixar la casa i concentrar-se en petits nuclis o carrers on poder obtenir solidaritat de manera molt més directe.

- TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.