Casa del C/ de Baix, 3
Santa Eulàlia de Riuprimer

Centre urbà

Pilar Camañes

La casa, en el seu estat actual, presenta una planta baixa i dos pisos, amb una coberta a dues aigües orientada nord-sud. Una de les façanes de la casa dona a la plaça de l'Església, i l'altre al carrer Major, on hi ha el jardí. De la casa en destaquen les decoracions als brancals i llindes de les finestres i especialment les balconeres amb tres arcs, del segon pis i presents a les dues façanes. A la façana del carrer Major dos medallons amb garlandes indiquen "any" "1919", data de la construcció, i a la plaça de l'Església dos medallons idèntics als anteriors mostren "any" "1997", moment de la restauració de l'edifici.

Es tracta d'una casa d'inspiració modernista reformada i integrant diversos edificis. El 1919 Jaciment Codina va comprar tres edificis al carrer de Baix i dos d'ells van ser reformats en la corrent modernista. La tercera casa es manté com un edifici independent. En els baixos d'aquesta casa és on hi havia el negoci, estanc, roba, etc., de la família Aliberch. En els baixos de la casa reformada hi havia un sabater. La propietat en la seva totalitat va ser restaurada el 1997. Les dates de la primera reforma i la segona reforma són presents en els medallons que es poden veure a la façana del carrer de Baix i del carrer Major.