Casa de la plaça del Gili, 12
Taradell

Pl. del Gili, 12

XVII-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Casa del segle XVII que formava una única edificació amb l'edificis contigu i que va ser reformada als segles XVIII i XIX. És de planta irregular, que segueix el traçat del carrer. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc pla amb la llinda inscrita: "AVE MARIA SIN PECADO CONCEBIDA 1743". Al costat hi ha un finestral amb un escut en relleu amb el monograma de Crist i l'any "1564", que probablement no es troben en el seu emplaçament original. Al pis hi ha un finestral amb incisió lobulada i una roseta central i un finestral d'arc pla de pedra carejada amb l'any "1626" inscrit. A les golfes les finestres són amb llinda de fusta i brancals ceràmics. El tractament exterior dels murs és la pedra vista. El ràfec està acabat amb cabirons.