Casa Cristòfol Gili
Taradell

Pl. del Gili, 4

XVII-XXI
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Casa del segle XVII que ha estat reconstruïda en els darrers anys. És un edifici cantoner de planta rectangular. Consta de planta baixa i dos pisos i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons quatre eixos d'obertures d'arc pla de pedra carejada, trencats a la planta baixa per una entrada de garatge amb llinda de fusta i brancals de pedra. La finestra del costat està inscrita: "CASA DE CHRISTOPHOL GILI LANY 1634" amb una creu intercalada. Els finestrals del segon pis de l'eix central tenen sortida a un balcó corregut amb mènsules i baranes de fusta. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons.

La llinda inscrita es correspon amb la de l'antic portal.

La casa dóna nom a la plaça i era propietat del paraire Cristòfol Gili, fadristern del mas Gili de Vilalleons.

SOLAGRAN, S. (2010). Els carrers de Taradell. Prats de Lluçanès: Editorial Cal Siller.