Casa Conrad Subirà

c/ Port Alegre, 27

Bernat Pijoan
    El Pla Especial determina que cal mantenir el volum i conservar estrictament la façana.
    Núria Nolasco Azuaga

Es tracta d'un edifici, construït entre mitgeres, estructurat en alçat en planta baixa i dos pisos, amb una coberta formant dues vessants i amb el carener disposat transversalment vers la perpendicular de la façana. A la planta baixa disposa d'un portal i una gran finestra. A la planta pis dos balcons ampitadors flanquegen un balcó amb llosa d'obra, reforços metàl·lics i decorat amb rajola bicolor emulant un taulell d'escacs. A la zona del capcer (segona planta) es disposa una finestra alta flanquejada per dues de més baixes, seguint la inclinació de les vessants. Totes les obertures disposen d'un doble trencaaigües ceràmic que les emmarca a nivell de llinda i part dels brancals. A la zona central de la façana i a nivell del forjat de la primera planta, hi ha un plafó ceràmic amb la representació de Sant Antoni de Pàdua. Corona la façana un ràfec de coberta de molta volada, decorada amb caps de bigues pintades de color blau. El revestiment de la façana està fet a base d'un arrebossat senzill pintat de color blanc, contrastant amb els elements de color blau indicats anteriorment.

Segons els Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges, aquest edifici disposa del tipus de protecció IV. La finca està catalogada com una construcció de tipus B. El projecte arquitectònic original d'aquesta finca s'ha conservat a l'Arxiu Municipal de Sitges.

COLL, I. (2001) "Arquitectura de Sitges. 1800-1930". Sitges
    Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg del Municipi de Sitges (2006)