Casa carrer Progrés, 43
L'Hospitalet de Llobregat

Barcelonès
    Carrer Progrés, 43

Jordi Montlló Bolart

Casa d'habitatges situat al carrer del Progrés sense divisió horitzontal ubicada damunt unes oficines bancàries que conformen tota la planta baixa. Ha estat restaurada fa poc. Consta de planta baixa i quatre pisos, però el darrer pis és una remunta moderna que desconfigura el programa ornamental de l'edifici originari. Aquest es centra amb la simetria a partir de quatre eixos de verticalitat, definits per les obertures. En el cas de la primera planta és un balcó corregut amb quatre accessos; a la segona i tercera planta aquest balcó corregut es transforma en dues balconades dobles. Les baranes són de ferro, les llindes rectes amb una lleugera motllura i decoració en relleu, i els porticons de llibret. Totes les obertures tenen un emmarcament recrescut i pintat de vermell, a diferència de la resta del parament que és ocre groguenc. La poca ornamentació és damunt les llindes, com s'ha dit, i el joc de la bicromia en els emmarcaments de les obertures, a la cornisa dentellada, a la divisòria entre plantes i als extrems de les façanes, amb recreixements pintats de vermell.