Casa c. Roser amb c. Portal
Sant Martí Sesgueioles

carrer del Roser amb carrer Portal

Josep Anton Pérez Arriaga (TRÍADE Serveis Culturals)

Edifici cantoner ubicat en un dels carrers més antics de la vila, el carrer Portal. Per la banda sud s’adossa a una altra casa. L’edifici s’estructura en planta baixa, dos pisos i golfes. La construcció principal presenta la coberta de teula àrab a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana del carrer Roser. El portal principal, de porta doble, està fet amb muntants de grans blocs de pedra ben tallada, tot i que els de la part baixa han estat substituïts respecte els que devien haver originalment. Una gran llinda corona el portal, enmig de la qual encerclada s’emmarca la data de "1783". Al costat del portal hi ha finestra petita de factura moderna. Els pisos presenten dues finestres, el primer pis conserva una amb els muntants de pedra originals i llinda de fusta. A les altres han desaparegut els muntants i s’ha substituït per plafó ceràmic per alinear la paret. Sobre les llindes de fusta destaquen els arcs de descarrega de pedra disposada a sardinell. Els murs són de pedra irregular disposada horitzontalment i alineats, amb la cantonera amb blocs més grans. La cornisa és simple, utilitza la taula àrab per conformar-la.

La façana del carrer Portal conserva tres finestres originals, dues d’elles tapiades, de les mateixes característiques de les que les que hi ha a la façana principal. L’evolució de la façana ha fet que s’obrin tres finestres més modernes.