Casa a la baixada de can Minguet El Papiol

Baix Llobregat
Plaça dels Països Catalans, 5
99

Coordenades:

41.44082
2.00985
417284
4588167
08158 - 40
Patrimoni immoble
Edifici
Noucentisme
Popular
Contemporani
XX
1954 c.
Regular
Es troba en estat d'abandó, i les façanes tenen un cert deteriorament.
Legal
BPU. F34-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
Fàcil
Residencial
Privada
7383601DF1878C
Juana Maria Huélamo Gabaldón

Edificació aïllada, de planta rectangular, acompanyada al davant d'una de més petita dedicada a garatge, i per la façana sud, de dues construccions que semblen torretes i que estan flanquejant l'entrada posterior a l'edifici, per la part del jardí, amb horts que acompanyen la construcció.
Presenta una façana plana, i en alçada, la construcció només disposa d'una planta baixa i golfes amb respiralls. Els buits són de llinda i llindar rectes i de mòdul vertical.
La teulada és a dues vessants amb peto per la part de la façana principal.
Presenta un barri amb dos pilars centrals que flanquegen l'accès a l'edifici des de l'actual carrer. Aquests pilars tenen decoració de rajoles tipus Cuenca, les quals estan disposades formant sengles frissos emmarcats per les corresponents bores de maons. Finalment, els pilars queden rematats per maons corbs, i per sota d'ells, en cadascun, hi ha flors de ceràmica vidrada en verd.

Es tracta d'un cas més d'edificació aïllada del tipus "ciutat jardí", de llenguatge noucentista, que hi ha al municipi, i que es van anar desenvolupant a la meitat del segle XX.