Carrerada de Sant Domènec
Santa Margarida i els Monjos

Travessa la zona sud del municipi.

La carrerada s'ha perdut en part i hi ha trams força desdibuixats.
    Llei de vies pecuàries, 3/1995 de 23 de març
    Tríade scp

Camí per on el bestiar té dret de passar, i per on històricament passaven els ramats en l'època de la transhumància. Antigament, la carrerarada passava prop de Santa Margarida, però la zona industrial n'ha fet desaparèixer una part. Actualment, aquesta carrerada comença realment a la Masia de l'Abadal. El camí ramader travessa el riu Foix i per una pista encimentada puja cap al convent de Sant Domènec. La carrerada segueix el mateix camí, passa per davant de la masia de Cal Noi, des d'on agafa un camí de terra que porta a la cruïlla amb un altre camí, el que puja a la Sanabra. El camí davalla per creuar el fondo de Borrelleres i torna a pujar, per passar pel davant de cal Brugal. A partir d'aquí, la carrerada avança recta enmig de vinyes i, per un camí no gaire definit, arriba al lloc conegut com els caus de cal Brugal. En arribar al camí que porta a cal Vicenç, la carrerada segueix cap a l'esquerra i, al cap de pocs metres, continua cap a la dreta pel costat de la rasa de cal Xeire. El camí ramader surt del municipi a la carretera de les Masuques, en direcció Castellet.

ROVIRA i MERINO, J. MIRALLES i SABADELL, F. (1999). Camins de transhumància al Penedès i Garraf. Aproximació a les velles carrerades per on els muntanyesos i els seus ramats baixaven dels Pirineus a la marina. Vilafranca del Penedès. Edita: Associació d'Amics dels Camins Ramaders.