Carrerada de Jafre
Sant Pere de Ribes

Sud est del terme municipal

Queda interromput per nombroses infraestructures i urbanitzacions.
    Estructural
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

La carrerada de Jafre transcorre pel sector de xaloc del terme municipal de Sant Pere de Ribes, fent de partió amb el de Sitges. El primer tram es troba en terme de Sitges i coincideix amb el traçat de la riera de Ribes. A l'alçada de l'urbanització de Vallpineda, a llevant de l'autòdrom de Rocamar, hi ha el tram més ben conservat, d'uns 880 metres de llargada. Aquí la carrerada assoleix una amplada considerable, de més de 5 metres, i està delimitada a banda i banda per murs de pedra. Tot seguit queda interrompuda de nou per l'urbanització de Santa Bàrbara. Després de creuar l'autopista A-16, la carrerada seguia per la riera de Jafre, on coincideix amb el GR-92.

Mapa del Patrimoni de Sitges.
    ROVIRA, J.; MIRALLES, F. (1999). Camins de transhumància al Penedès i al Garraf. Aproximació a les velles carrerades per on els muntanyesos i els seus ramats baixaven dels Pirineus a la marina. Vilafranca del Penedès: Associació d'Amics dels Camins Ramaders.