Carrerada de Carro
Canyelles

Urbanització Califòrnia.

Molt desvirtuada degut al fort procés d'urbanització que ha patit el seu traçat.
    Llei de vies pecuàries 3/1995, 23 de març.
    Jordi Farré

Camí per on el bestiar té dret de passar i per on històricament passaven els ramats en l'època de la transhumància. Aquesta carrerada començava originàriament a la masia de Carro i arribava a l'actual carretera C-15 a l'alçada de Canyelles. Aquesta carrerada pujava des del mar, des de l'indret de Solicrup (just pel marge de les Roquetes) fins a la masia de Carro. Aquest tram avui dia gairebé no es coneix. Des de Carro, la carrerada davalla suaument i recte fins a Santa Magdalena, on se li adjunta per l'esquerra, l'altre branc de carrerada que puja pel camí del torrent de Santa Magdalena. Pel camí moliner va a trobar el camí ral i segueix fins a la Torre del Veguer (és molt probable que la carrerada, antigament, no tombés cap a la Torre del Veguer i seguís recte cap al corral de l'Apotecar). En arribar-hi, deixa el camí ral i pren el camí que surt a mà esquerra cap a mas de les Catalunyes i travessa, pel pont, l'autopista Pau Casals. La carrerada s'enfila pel caire dret del tall de la pedrera fins a trobar un camí antic amb parets de pedra mig enrunades i ocupades per la bosquina que segueix, pel cap de la carena, fins arribar al pla de Can Jorba. Més endavant, la urbanització Califòrnia (ja al terme municipal de Canyelles) barra el pas a la carrerada. Caldrà baixar per l'avinguda Eivissa i pel carrer Califòrnia per anar a creuar el pont de la carretera de Vilafranca i sortir a la carretera antiga. Algun pastor comenta que la carrerada seguia cap a Canyelles per la carretera i, passat el poble, per la riera de Vilafranca fins a Sant Miquel d'Olèrdola

ROVIRA i MERINO, J. MIRALLES i SABADELL, F. (1999). 'Camins de transhumància al Penedès i Garraf. Aproximació a les velles carrerades per on els muntanyesos i els seus ramats baixaven dels Pirineus a la marina'. Vilafranca del Penedès. Edita: Associació d'Amics dels Camins Ramaders.