Carrer St. Domènec
El Masnou

Carrer St. Domènec 5, 7, 9, 11, 15, 19, 21 carrer Capità Maristany Noms 16, 18, 24, 26, 28, 32

varis propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Conjunt heterogeni i discontinu de cases entre mitgeres situades en tres sectors separats per carrers. El primer sector el formen les cases amb el número 9, 11, 15, 19 i 21 del carrer Sant Domènec amb les cases número 16 i 18 del carrer Capità Maristany Noms; un segon sector està format per les cases número 24, 26, 28 i 32 del carrer Capità Maristany Noms i el tercer sector les cases dels números 5 i 7 del carrer Sant Domènec, separades del primer grup, precisament pel carrer Capità Maristany Noms.
    No totes les cases d'aquest conjunt tenen la mateixa tipologia, tot i que comparteixen moltes similituds. El format bàsic és la casa de cós alineada al pla de carrer, de planta rectangular, planta baixa i pis i amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal. Les façanes es generen a partir d'un ritme repetitiu d'obertures: porta i finestra a la planta baixa i una o dues obertures a la planta pis. Sovint han patit transformacions que en modifiquen l'esquema estàndard, sobretot pel que fa a les obertures. Excepte les cases del carrer Capità Maristany Noms, la resta tenen la façana orientada a migdia, ja que es tracta de la primera fase de l'urbanisme del Masnou. En fases posteriors s'urbanitzen els carrers perpendicular a la línea de costa com el del Capità Maristany. En aquest urbanisme, les cases amb cantonera tenen una especifitat per la façana lateral, on només s'obren petites obertures.
    Destaquen les cases amb el número 9 i 11 del carrer Sant Domènec perquè tenen el pla de façana enretirat del carrer respecte les cases de la resta del carrer.
    També destaca la casa del número 7 del carrer de Sant Domènec perquè no respon a la tipologia descrita, sinó que es tracta d'una casa entre mitgeres de cantonera d'una única planta amb jardí a la façana de llevant i delimitat pel carrer Capità Maristany.