Carrer Santa Esperança, 16 / Corredor Santa Esperança i Corredor Sant Cristòfol
Granollers

Al nucli antic de Granollers

II aC. - V dC.; XIX
    Desconeguda
    Jaciment destruït.
    Jordi Piñero Subirana

Restes d’un petit forn romà, juntament amb altes que pertanyen ja al segle XIX, que van aparèixer durant una excavació arqueològica preventiva l’any 2007 en un solar al carrer de Santa Esperança, número 16. Posteriorment foren eliminades i soterrades.

En la intervenció es va fer tres sondejos. En la rasa 1 s’hi va localitzar un petit un petit forn amb part de la graella, la cambra de foc i el praefurnuim. Era de petites dimensions i per això se suposa que era d’ús domèstic. Ja pertanyents al segle XIX van aparèixer una claveguera (tallada per un dipòsit) i un mur.

A la rasa 2 s’hi van localitzar tres murs, part d'una claveguera i un dipòsit de l'antiga casa del segle XIX. I a la rasa 3, també dos murs del segle XIX.

Intervencions arqueològiques preventives els anys 2007 i 2008 sota la direcció d’Albert Velasco.