Carrer Nou
Montornès del Vallès

08170 - Montornès del Vallès

Eclecticisme
    KuanUm - Juana María Huélamo Gabaldón. OPC Diputació de Barcelona

Es tracta d'un conjunt homogeni de vivendes que formen el carrer Nou. De la denominació del carrer resulta clar que en el moment de la seva obertura aquest va constituir una novetat en l'urbanisme de Montornès. Es tracta d'unes construccions amb façana plana que dona al carrer, però que a l'altre costat del mateix es troba encara una llenca de terra com a eixida frontal de cada una de les cases. Actualment, el conjunt ha estat una mica desfigurat per la construcció d'algun edifici de nova planta i algunes remuntes, quedant només una casa dels orígens. Els números protegibles són 1 / 3 / 5 / 7 i 19. Les construccions corresponen a una urbanització unitària i presenten un estil homogeni, amb construcció entre mitgeres de planta baixa i pis amb teulada a doble vessant única per diverses construccions. La façana és plana i el coronament recte però la divisió horitzontal de les propietats s'emfasitza per petits frontons circulars amb rectangles decoratius alternats. Existeix tan sols un eix de composició vertical per cada casa format per la porta d'entrada i una finstra, tots dos de llinda plana. També s'observa un eix de composició horitzontal en planta baixa format per la porta i una altra finestra.