Carrer Jaume I, núm. 10
Caldes de Montbui

Carrer de Jaume I, núm. 10

IaC- XVII
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Laura Bosch Martínez

Estrat de terra de color marró fosc amb presència de material ceràmic d'època moderna, concretament ceràmica blava del segle XVII. Per sota es va delimitar un nivell format per terra argilosa de color marró molt fosc, que s'estenia per tot el solar. En aquest estrat es van localitzar restes ceràmiques d'època romana, com ara pivots d'àmfora tarraconense i algun fragment de ceràmica de parets fines, materials tots ells datats entre el segle I aC i finals del segle I dC. Paral·lelament a l'excavació es van realitzar tres cates. El primer sondeig es va fer al nord-est de la parcel·la. El segon, es va fer a l'extrem nord-oest de la parcel·la i el tercer a l'extrem sud-oest, prop del carrer Jaume I, sense cap resultat.

Durant l la realització del Mapa de Patrimoni de Caldes, el mes de novembre s'observà que la parcel·la encara es troba sense construir i que a la superfície hi ha presència de restes d'àmfora i algun altre material ceràmic. En el pedrís del mur de separació de finques, al jardí o pati posterior de la casa núm. 12 que dona a la zona d'ametllers s'han pogut observar varis pivots d'àmfores romanes.