Carrer Doctor Martí Soler
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Doctor Martí Soler
  131

  Coordenades:

  41.51895
  2.35912
  446526
  4596566
  Número de fitxa
  08214 - 127
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Contemporani
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  El carrer Dr. Martí Soler connecta de sud a nord, la Baixada de la Font de la Teula amb la Riera de Targa és paral·lel al carrer Llessamí.
  Està format per cases de cós de planta rectangular. Consten de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana, orientada a sud-est.
  La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta d'arcs escarsers. En el primer pis, pot ser d'una o dues finestres o balcó, amb barana de ferro treballat.
  Conserva a la part del davant alguns solars i parcel·lacions que són el testimoni dels antics horts de les cases.

  El carrer no és ben bé recte i no hi ha circulació de vehicles. Té una petita vorera i no està pavimentat. Hi ha una petita filera de plataners en un sector i una font al costat de la Riera de Targa.

  La fàbrica de Can Peronet estava a la Riera de Targa, a continuació. Les cases de cós de l'últim tram (el de la font), donaven a la fàbrica, que ocupava tot l'espai del carrer Santa Egràcia. Avui hi ha les cases modernes. El propietari de Can Peronet tenia la casa en aquest carrer.

  ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.
  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.