Carrer del Salt
Sant Quintí de Mediona

Manca de manteniment d'alguns edificis
    Normes urbanístiques
    Ajuntament de Sant Quintí de Mediona
    Maria Camp

Carrer sinuós i en pendent (d'origen medieval) amb cases a banda i banda. Es conserven dos trams amb cases porxades que travessen el carrer, propis de l'urbanisme medieval. Antigament aquests porxos tancaven la plaça per mantenir-lo com a recinte tancat. El final del carrer és de construcció més moderna. Les cases són majoritàriament de planta baixa, un o dos pisos i golfes. A les façanes de les cases es conserven diverses capelletes.

Conserva un abeurador pel bestiar, avui en desús.
    A la part alta del carrer apareix un mur de contenció, de pedra, pels horts del carrer que passa per sobre.

Carrer que va créixer seguint l'itinerari del camí de Mediona a mesura que el nucli del poble s'anava expandint a partir del segle XIV en endavant. El segle XIX fou empedrat amb còdols de riu.

ARGEMÍ, Xavier; SADURNÍ, M. Teresa; SERRA, Joan: Sant Quintí de Mediona. Sant Quintí de Mediona, 1999, pp 468-470, 475.