Carrer del Pont
Caldes de Montbui

I-XVdC
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
    Ajuntament de Caldes de Montbui (Pl. de la Font del Lleó, 11)
    Laura Bosch Martínez

Mur fet amb galets de riu de dimensions mitjanes i petites juntament amb fragments de material constructiu lligat amb morter de calç, relacionades directament amb les termes. Aquest element aparegué molt arrasat i únicament es localitzà la fonamentació, en alguns punts de manera discontínua.
    El mur es trobava seccionat per una banda per una claveguera i per l'altra, pel mur perimetral de la façana de ponent del Balneari Rius. Per les característiques constructives,sembla que tingui un possible origen romà, que estaria directament relacionat amb les termes ja que en alguns dels punts, presenten el mateix parament.
    L'extrem del carrer delimita amb el carrer d'Escanyacans, on es localitzaren les restes del basament d'una arcada amb l'enllaç de ferro de la porta.
    Es van identificar els basaments a banda i banda del carrer i únicament un d'ells conservava l'enllaç de ferro on s'hauria ubicat la porta. Al costat on encara és visible l'arcada, s'observaven dos moments constructius clars. No va aparèixer cap estratigrafia ni cap material ceràmic associat.

El carrer del Pont, és conegut i documentat des del segle XIII (concretament l'any 1201), com a carrer Vulpsegura. El nom actual es deu al pont romà amb el qual enllaça el carrer.
    Es documenten també reformes durant el segle XIII a la muralla, i el carrer del Pont formarà part d'una de les noves vies d'accés a l'interior del perímetre emmurallat.
    Durant el seguiment de les obres de nova configuració de serveis i pavimentació del carrer, entre el 19 de novembre de 1991 i el 19 de gener de 1992, es documentà que a la major part d'aquest va aparèixer directament el substrat natural i, en canvi, als dos extrems del carrer, es localitzaren restes arqueològiques.