Carrer del Palau
Moià

Casc urbà

Estructural
    Ajuntament - Pl. Sant Sebastià, 1 08180 Moià
    Cristina Casinos

És un dels pocs carrers que conserva les llambordes erosionades pel pas del temps. Anant en direcció a l'hospital-residència al capdavall del carrer està delimitat, a mà esquerra pels murs (alguns fragments originals) de la muralla del s. XVII, a la dreta hi ha un seguit d'edificis d'interès com: cal Canet (núm. 25), ca l'Escabellat (núm. 33), casa de la Coma (núm. 27).

Fins el s. XV no van aparèixer els primers ravals. L'aparició dels segons ocupa el s. XVII on apareixen alguns carrers com ara el de Palau.
    Antigament era anomenat carrer de Palau de Baix (el de Dalt era l'actual carrer de Rafael Casanova). Es deia així perquè es creia que hi havia hagut el palau dels comtes de Barcelona on habitaven quan venien a Moià.

Tarter i Fonts, R (2005); "1000 anys de Història de Moià". Curs de Formació de monitors. Patronat de Museus de Moià. Moià.