Carrer del Nord
Premià de Mar

Carrer del Nord

Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010
    diversos propietaris
    Jordi Montlló Bolart

Es tracta d'un dels carrers del primer eixample de Premià de Mar, és perpendicular a la costa, direcció nordoest - sudest i s'estén des del Camí Ral, a migdia, fins la Gran Via, al nord. Tot i que la part més antiga arriba al carrer de l'Esperança. En un primer moment en el tram entre Camí Ral i carrer Sant Pau i, en el primer eixample. Des del carrer Sant Pau fins el carrer Esperança. Conjunt de cases entre mitgeres a una banda i altra del carrer, amb una composició de la façana molt homogènia que modelen un paisatge específic i destacable. Son cases de planta rectangular que consten de planta baixa i pis. Les cobertes són de teules àrabs a dues aigües i amb el carener paral·lel a la façana. La composició de la façana es genera a partir de dos eixos de simetria que es defineixen a la planta baixa amb una porta d'accés d'arc escarser, i una finestra amb reixa de ferro al costat; a la planta pis, amb una finestra damunt la porta. El parament de la façana és un estucat llis amb una cornisa com a únic element ornamental. En algunes cases d'aquest carrer es conserva, a la façana, la porta original del comptador d'aigua quan l'any 1928 es va municipalitzar el servei de subministrament d'aigua.

Les cases compreses en el quadrant format entre carrer Aurora i Esperança, estan relacionades amb els treballadors de Can Puiggròs. La fàbrica s'instal·la l'any 1898. Aquestes cases corresponen a un primer creixement urbanístic de Premià, són també de cós però responen a una tipologia evolucionada; per aquest motiu ja no trobem els horts al davant de la casa, ara es construeixen seguint un model sobre plànol generant carrers amb cases a banda i banda.