Carrer del Migdia El Papiol

Baix Llobregat
Carrer del Migdia
132

Coordenades:

41.4387
2.01095
417373
4587931
08158 - 92
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Contemporani
XIX-XX
Bo
S'han fet modificacions d'obertures de façana per tal de donar més claredat a l'interior dels habitatges, apart de l'incorporació de materials estranys, com és el cas de la número 5.
Legal
BPU. H05-Catàleg de Patrimoni Arquitectònic del Papiol.
Fàcil
Residencial
Privada
Diversos propietaris
Juana Maria Huélamo Gabaldón

Vial que segueix una curva de nivell al pendent que baixa del castell, per la vessant meridional del turó, en el qual s'enlaira la població. El vial està flanquejat per tot un seguit d'habitatges, de planta baixa i pis, moltes de les quals han patit transformacions en moments recents, tot modificant l'estructura de façana amb l'ampliació de obertures i remodelació de portes. En ocasions aquestes transformacions han incorporat elements que trenquen l'estètica del conjunt, com ara el sócol de l'habitatge número 5. Urbanísticament parlant, aquest carrer arranca el seu traçat en la confluència del carrer Llibertat amb l'Avinguda de la Generalitat.

L'urbanisme en aquest vessant meridional de la població va crèixer bigarradament, buscant una situació privilegiada en el substrat rocós dins el qual se situa la població.

Les cases han anat remodelant molt les seves façanes als darrer anys, però en general reflecteixen un moment constructiu a cavall entre el segle XIX i principis del XX.