Carrer de la Cort Vilafranca del Penedès

Carrer de la Cort

Noucentisme
Modernisme
Eclecticisme
Varis propietaris
Jordi Montlló Bolart

Carrer situat en el centre històric que comunica la Rambla de Sant Francesc amb la plaça de la Constitució, passant per l'Ajuntament i la plaça de Sant Joan. Està porticada en un dels seus costats, amb cases de planta baixa més reduïda i dos o tres pisos que carreguen sobre pilastres. A l'altre costat, hi ha edificis de gran interès (Casa Macià, Ajuntament, Cal Jané i Alegret, casa Mullol o casa Fèlix Via).
Hi conviuen elements d'arquitectura gòtica, eclèctica, modernista i noucentista, amb d'altres d'arquitectura popular.

ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1982). Vilafranca del Penedès, dins l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona.
ROSSELLÓ i RAVENTÓS, Joan (1986). L'Alt Penedès, dins l'Inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya, vol. 2. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, pp. 208-248.