Carrer Anselm Clavé, núm. 1
Cabrera de Mar

POUM-36
    Marc Guàrdia i Llorens

Aquesta casa es troba emplaçada en el xamfrà que conformen els carrers Anselm Clavé i l'avinguda Pare Jaume Català, fet que conforma una característica façana contínua, sense trencaments angulosos a la cantonada. La seva distribució contempla la planta baixa a la que cal sumar-li dues plantes-pis. En destaca la distribució de les finestres, i un característic frontó arrodonit o acroteri, a la part superior de la façana, amaganat la configuració del sostre amb teulat a dues vessants.

És interessant ressenyar que l'any 1879, en el plànol "Plano geométricoparcelario del distrito municipal de Cabrera" aquest edifici no hi consta (Rovira 2006). No obstant, 15 anys més tard, ja la trobem referenciada al "Padrón de los edificios y solares" de 1894-95, ubicant-la "Bajo la Plaza", on s'hi troba un conjunt de 8 cases.

ROVIRA, J.M. (2006): Pla especial del patrimoni arquitectònic, arqueològic i històric de Cabrera de Mar.