Carrer Anselm Clavé
Vilassar de Dalt

  Maresme
  Carrer Anselm Clavé
  125

  Coordenades:

  41.51706
  2.35944
  446551
  4596356
  Número de fitxa
  08214 - 129
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  varis propietaris
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  El carrer Anselm Clavé és transversal de sud-oest a nord-est, des del carrer Manuel Moreno fins el carrer de Sant Antoni, per sota l'Ajuntament.
  Està format per un seguit de cases de cós, algunes de les quals, han patit transformacions amb el pas del temps. Consten de planta baixa i pis, amb la coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener paral·lel a la façana.
  La composició de les façanes a la planta baixa és de finestra lateral i porta. En el primer pis, pot ser d'una o dues finestres o balcó, però hi han hagut forces modificacions.

  Destaca la casa del número 24, coneguda com Can Palà.

  Antigament aquest carrer era conegut amb el nom de carrer de La Canuda, fins l'any 1930 quan s'oficialitza el nom actual.

  ABRIL, J.M; ANDREU, J.; BENITO, P.; CASANOVAS,J.; MAS, MT. I SAMON, J.(1988). De menestrals a teixidors. Dos segles d'industrialització a Vilassar. Museu Municipal de Vilassar.
  AJUNTAMENT DE VILASSAR (1999). Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt.
  SAMON i FORGAS, Josep (1999). Itineraris: Per la sagrera de Vilassar; dins Ipsa Arca, núm. 2, setembre de 1999. Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt, pàgs. 36 a 47.