Carquinyolis
Sant Quintí de Mediona

Tècnica artesanal
    Jordi Piñero

Carquinyolis típics de Sant Quintí, fets a la manera tradicional. Són molt apreciats i actualment es comercialitzen bàsicament pel poble i la comarca.

Hi ha dues indústries que tenen tradició en l'elaboració de carquinyolis:
    - Carquinyolis Santacana. És la indústria més antiga, fundada el 1881. Era una botiga de queviures que aquest any començà a elaborar els carquinyolis. Els propietaris eren la família Santacana, els descendents de la qual continuen tenint la propietat del local, mentre que la gestió del negoci ha anat a càrrec de diverses famílies (des dels anys 1960 han estat sis famílies). Des de començament de la dècada de 1990 la fabricació va càrrec de la família Argemí/Salat, que continua elaborant els carquinyolis seguint la fórmula original.
    - Carquinyolis Escalfet. Es tracta d'un forn de pa, fundat el 1886. Fabriquen carquinyolis aproximadament des de principis de segle XX. La fórmula ha passat de pares a fills i néts, que continuen la tradició.