Les Caramelles són una manifestació d'alegria per l'arribada de la primavera, omplint els carrers i les masies dels municipis de cançons i color. Tradicionalment, els caramellaires anaven cantant i ballant per les cases de pagès i els carrers del poble des de la nit de dissabte de Pasqua fins al diumenge. A canvi, si la gent vol, en agraïment els hi dona ous, botifarres o diners.
A Santa Eulàlia de Riuprimer, des dels anys 60 del segle XX, hi ha tres grups de caramellaires; grans, mitjans i petits. A principis de febrer comencen els assajos, a partir d'una crida popular, i al cap de setmana de Pasqua fan la tradicional cantada de Caramelles pels carrer del municipi. Aquesta festa comença el dissabte de Pasqua a la tarda, quan la colla dels grans, formada per gairebé 50 cantaires i dirigits per Joan Montells, recorren les cases de pagès cantant i ballant. El diumenge, a 2/4 de 9 del matí, comença la cantada i la ballada pels carrers del poble a càrrec de les tres colles. La festa final és després de la missa de Glòria, a la Plaça de l'Església, acabant amb les típiques corrandes. Finalment, el dilluns de Pasqua, els petits i els mitjans canten i ballen per les cases de pagès. Els grups de caramellaires participen també en altres esdeveniments com l'aplec de Sant Sebastià, on desprès de la missa ballen i canten, sent aquesta l'última activitat de l'any.
Tots els grups porten els mateixos vestits, els nois amb camisa blanca i llaç al coll, faixa i barretina. Les noies, el vestit tradicional. Tots amb espardenyes de set vetes.