Capta de Santa Llúcia
Santa Margarida i els Monjos

Costumari
    Tríade scp

La festivitat de Santa Llúcia (13 de desembre) les noies joves, que eren anomenades llucietes o llúcies, feien una capta. Aquesta capta seria l'equivalent a la capta de Sant Nicolau, feta, en aquest cas, per les noies. Mentre feien la capta cantaven una cançó: " Santa Llúcia la bisbal / tretze dies, tretze dies, / Santa Llúcia, la bisbal, / tretze dies / d'aquí a Nadal. / De Nadal a Sant Ramon, / tretze dies i tots rodons. / Pasqual toca el timbal, / que són festes d'alegria, / Pasqual toca el timbal, / que són festes de Nadal." La cançó incorpora estrofes o fragments de nadales. Si ens habitants de les cases no donaven res a les noies no paraven de fer enrenou al voltant de la casa fins que rebien un donatiu.

Ja no es realitza.

Aquesta capta es realitzava als anys 60- 70 del segle XX.

ARASA FERRER, JOSEP (1991) 'Aquell poble que el temps s'endugué.' Ed Comissió de festes Sta Margarida i els Monjos, Santa Margarida i els Monjos.