Capelleta de Vilapudúa de Baix
Avinyó

a l'interior de Vilapudúa de Baix

Neoclàssic
    Faria falta netejar la pintura
    Marc Cucurella Pinilla

Capelleta petita, ubicada al menjador de la casa, on hi ha un petit altell foradat a la pedra de 0,80 m d'alçada x 0,60 m d'amplada i 0,40 m de profunditat aproximadament. Està policromada amb pintures murals que imiten l'estil romànic, representant unes cortines. Dins de la capelleta hi ha una Mare de Déu, però sense massa valor patrimonial.

La masia és documentada ja al segle XVI, car és esmentada al Fogatge de 1553, sota domini del monestir de Ripoll, que al segle XVIII passarà a la Seu episcopal de Vic.

- IGLESIAS; Josep (1979). El Fogatge de 1553. Fundació Vives i Casajuana, Barcelona.
    - TRESSERRA, Joan (prev.) (1932). Notes històriques de Sant Joan d'Avinyó, Manresa.