Capella dels Dolors
Olesa de Bonesvalls

A l'interior del recinte del cementiri
    Cementiri d'Olesa.

Va ser manada construir per la família Olivella.
    Parròquia de Sant Joan d'Olesa. Plaça de l'Església. 08795 OLESA DE BONESVALLS
    Cortés Elía, Mª del Agua

Capella que es troba a la part central del cementiri d'Olesa. És un edifici d'una sola nau cobert amb teulada a doble vessant i que a l'interior forma una volta de canó. La façana presenta una decoració a la part superior formant un frontó semicircular d'estil neoclàssic rematat amb una creu de pedra al centre. La porta és d'arc semicircular i té un ull de bou a la part superior que il·lumina el recinte. A l'interior hi ha l'entrada a una cripta al centre del paviment, en la que hi ha sis sepulcres privats. Es conserva una imatge de la Mare de Déu dels Dolors de talla. Destaca la creu de pedra sobre la façana que va realitzar Jaume Mitjans, l'hospitaler de l'Hospital de Cervelló, imitant l'antiga creu que hi havia sobre la porta d'entrada a l'Hospital i la que hi ha a la capella.

La capella es va construir en fer-se el nou cementiri, el 1882. Era la capella de la família Olivella, on enterraven els seus familiars, ja que ells van donar els terrenys on es va construir el nou cementiri que és de propietat parroquial. Amb el temps la família ha deixat d'utilitzar la capella com a cripta familiar i s'ha convertir en una capella que s'utilitza generalment en els sepelis.