Capella dels Apòstols Monistrol de Montserrat

Bages
A l'entorn del monestir de Montserrat, a l'actual plaça de l'aparcament

Coordenades:

41.59436
1.84119
403422
4605388
08127-100
Patrimoni immoble
Jaciment arqueològic
Modern
Contemporani
XV-XVIII
Dolent
Pràcticament no queden restes
Inexistent
Fàcil
Sense ús
Privada
Ordre de Sant Benet. Abadia de Montserrat
Helena Garcia Navarro

L'ermita va ser construïda al segle XVI, en memòria dels Sants Apòstols. Mig destruïda per la Guerra del Francès, fou reedificada el 1858 i restaurada el 1907. A l'inici de la guerra civil va ser enderrocada, i el seu lloc fou enjardinat. El P. Albareda en parla al nomenar les ermites habitades. Es trobava on actualment hi ha la plaça dels Apòstols, a l'aparcament del monestir. Aquesta rep el nom en record de la capella.
Sota mateix de la placeta rodona hi ha la capella funerària (1958) que conté les despulles dels membres del Terç dels Requetés de la Mare de Déu de Montserrat morts durant la guerra civil. El projecte i la decoració són obra del P. Crisòleg Picas.

El 1939 el P. Abat Marcet va col·locar la primera pedra de la capella funerària, que no es començà a construir fins l'any 1958. El nom de l'antiga capella ha arribat fins als nostres dies per a denominar aquest espai, gran part del qual es fa servir d'aparcament.

Laudo, Susana. "Fitxa de l'inventari del patrimoni cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat". Barcelona: Generalitat de Catalunya.