Capella de Serratosa
Les Masies de Voltregà

estat deficient de les estructures portants
    Annex II de la Revisió de les NNSS (15-11-2000)
    sí, IPA
    Natalia Salazar -ArqueoCat SL-

S'adossa pel nord a la Masia Serratosa. Es tracta d'una petita capella de nau única sense absis i amb murs de pedra arrebossats. La coberta és a dues vessants de teula aràbiga i amb el carener paral·lel a la façana. S'hi accedeix per la façana est a través d'un atri amb arcs de mig punt. Culmina la façana un campanar petit d'espadanya, de pedra arrebossada, d'una sola nau sense absis amb sagristia a tramuntana, entrada a llevant i atri a migdia amb arcs de mig punt. La coberta està culminada al seu vèrtex sud per un campaneret d'espadanya.

Segons les llindes conservades la primera construcció data del 1877. Posteriorment fou devastada i reconstruïda el 1929. Dedicada a la Mare de Déu del Roser.

TORRENTS, C. (1982): "Capella de Serratosa", Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: Les Masies de Voltregà. [Consulta: 1 març 2006].