Capella de Sant Marc de Grevalosa
Castellfollit del Boix

Passada la finca de Moblella el primer a la dreta

Coberta i part dels murs enderrocats
    Bisbat de Vic. Carrer Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La capella de Sant Marc de Grevalosa es troba situada prop de la Moblella, dins la finca del Mas Palomas, en un petit turó. Es tracta d’un edifici de planta rectangular amb la façana principal orientada a ponent. En ella s’hi obra el portal d’accés de llinda plana de pedra amb una motllura a la part inferior amb una petita finestra damunt amb un campanar d’espadanya d’un sol ull.  Tot hi haver desaparegut hi ha l’arrencament de la coberta de volta de canó de pedra. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb morter de calç amb les cantonades de pedra ben escairada i col·locada a mode de cadena cantonera.

Tot i que apareix citada l’any 1292 l’actual edificació fou construïda posteriorment. L’any 1693 apareix novament citada en el llibre de visites pastorals en relació a la parròquia de Santa Cecília de Grevalosa: “ El rector de esta Iglesia, lo Reverent Santasusanna, Prevere, no te sufraganea, sinó una capella rural de Sant March”.