Capella de Sant Andreu / Sant Andreu de les Conilleres / Sant Andreu de can Morgades del Grau
Castellví de la Marca

En el quilòmetre 5 de la carretera BV-2128, al peu de la mateixa.

Caldria una neteja i conservació preventiva.
    INVENTARI DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC
    Tríade scp

Capella d'una sola nau de planta rectangular molt reformada, ja que la capella original va ser destruïda l'any 1936. L'absis és de construcció original romànica, de planta semicircular actualment fa de sagristia de la capella. L'interior de l'absis està enguixat però s'hi endevina un arc triomfal. Coberta a dos vessants. A la façana hi ha el portal de carreus amb arc de mig punt, un ull de bou i un campanar d'espadanya. A la dovella de la porta consta la data 1747

Referència cartogràfica: mapa topogràfic de Catalunya 1:5000, les Cases Noves de la Riera 419-3-8 (275-128). Institut Cartogràfic de Catalunya. 1a. Edició: setembre 1995

Després de la destrucció de la capella, l'any 1936, en la remodelació se'n girà la orientació segons projecte de l'arquitecte Lluís Brugal. Tot i que per la disposició i estructura de l'absis és clarament romànica, la documentació més antiga data del segle XVIII.

AA.VV. (1982). Gran Geografia Comarcal de Catalunya. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana. Vol.VI. Alt Penedès. Baix Penedès. Garraf. Anoia. AA.VV.(1992) Catalunya romànica. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana. Vol.XIX. El Penedès. L'Anoia. CRUAÑES OLIVER Esteve (1980). Esglésies romàniques del Penedès. Museu de Vilafranca. RAFANELL VILALTA, Jaume (1959). Notes històriques de Castellví de la Marca. Vilafranca del Penedès. ROSSELLÓ RAVENTÓS, Joan: Inventari de patrimoni arquitectònic de Catalunya. L'Alt Penedès. Generalitat de Catalunya. Barcelona 1986