Canal de Sant Jeroni
Marganell

Al sud-oest de Santa Cecília

Pla Especial Parc Natural Muntanya Montserrat
    Generalitat de Catalunya. Pl. Sant Jaume, 4 08003 Barcelona
    M.Lloret - KuanUm

Canal que comença sota l'ermita de Sant Jeroni, a més de mil metres d'altitud de la muntanya de Montserrat. El seu recorregut s'estén des d'un cim de la muntanya, passa sota la carretera BP-1103 fins a arribar al Camí de la Calsina, on enllaça amb el torrent de la Font del Moro. En total, fins a aquest punt fa un recorregut d'uns 1060 metres, per un territori rocós i molt abrupte. Hi baixa aigua de forma irregular, en èpoques plujoses. Dins el seu recorregut hi trobem nombroses fonts, com són les de la Teula, de Santa Cecília, del Moro i de les Coves. El primer tram de torrent té un alt valor natural i paisatgístic.

Dins el torrent, a tocar de la carretera hi havia hagut el restaurant anomenat de Santa Cecília, però una riuada s'emportà l'edifici, del qual encara en queden els fonaments.