Can Xic
Tavertet

Pl. Bisbe Guillem de Tavertet, 1, 08511.

Catàleg del conjunt històric-artístic NNSS 2003, zona de protecció especial.
    Virgínia Cepero González

Edifici de petites dimensions, que es troba unit a can Pòlit per la part de llevant. És de planta rectangular i consta de planta baixa i un pis. La coberta és de teula àrab, a dues vessants i el carener perpendicular a la façana, que es troba orientada a ponent.

Les obertures són rectangulars, de disposició irregular, majoritàriament de pedra. La porta principal és amb la llinda de fusta; al costat s'obre una finestra. La part esquerra presenta un cos annex, i posteriorment un altre portal i dues finestres. Al nord-oest, hi ha un pati o eixida, amb un cos cobert a una sola vessant. A migdia, s'obre una finestra al primer pis i un portal al cos de l'edificació.

La façana és de maçoneria de pedra lligada amb morter, d’obra vista.

A l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat consta com a can Juanola.

Can Xic és de l´època de l´expansió constructiva de la pagesia catalana durant els segles XVII i XVIII.

AJUNTAMENT DE TAVERTET (2003) Catàleg del conjunt històric-artístic. Normes subsidiàries de planejament de Tavertet (text refós). Tavertet: Ajuntament de Tavertet