Can Pujolriu
Tavertet

C. del Mig, 2, 08511.

Catàleg del conjunt històric-artístic NNSS 2003, zona de protecció especial.
    Virgínia Cepero González

Edifici rural de planta rectangular, que consta de planta baixa i una planta pis. La coberta és de teula àrab, a dues vessants i el carener perpendicular a la façana principal, que es troba orientada a migdia.

Les obertures són rectangulars, de disposició regular, amb llinda i brancals de pedra treballada.

A la façana principal s’hi obre un portal rectangular, amb l’any “1777” inscrit a la llinda i dues finestres, a la planta baixa; un balcó amb barana de fusta i una finestra, al primer.

A llevant, hi ha un mur arrodonit que tanca el jardí. Al nord, hi ha un cos annex sobre el mur i a nivell del primer; i un porxo amb jàsseres de fusta, amb teulada a dues vessants. A ponent, on els ràfecs presenten un voladís ampli, hi ha una finestra.

La façana és de maçoneria de pedra lligada amb morter, arrebossada.

AJUNTAMENT DE TAVERTET (2003) Catàleg del conjunt històric-artístic. Normes subsidiàries de planejament de Tavertet (text refós). Tavertet: Ajuntament de Tavertet.