Can Xacó
Santa Susanna

C. de Jaume I, núm. 36

En estat d'abandonament.
    Marc Bosch de Doria

Casa entre mitgeres de dos cossos, situada al carrer de Jaume I, un dels primers de la població. És una construcció de planta baixa més un primer pis, amb la teulada a una vessant, cap al carrer. Es conserva l'antiga portalada adovellada amb arc de mig punt. A la dovella superior hi ha gravada la data de construcció (1806) i una creu amb la base triangular. A l'esquerra de la porta hi ha una porta metàl·lica de garatge, enlloc de la tradicional finestra, i al primer pis s'obren dues finestres, una amb una petita barana d'obra.

A l'esquerra de la casa hi ha un plafó de rajoles amb la inscripció "Distrito municipal de Santa Susanna. Partido judicial de Areñs de Mar. Provincia de Barcelona", que no correspon a la construcció original.

Segons consta al capdamunt de la porta d'entrada, la casa fou construïda l'any 1806, època en que es va començar a urbanitzar l'actual centre de Santa Susanna.