Can Vilaplana
Granera

Camí de la Font Nova - Barri del Castell
    A l'inici del camí, formant cantonada amb el camí de Monistrol de Calders

Adriana Geladó Prat

Edifici aïllat i envoltat d'un gran jardí, que està delimitat amb una tanca bastida en pedra de diverses mides disposada en filades. És de planta irregular i està format per tres cossos adossats. El volum principal és de planta rectangular, amb la coberta de teula àrab de dues vessants, el carener perpendicular a la façana principal i distribuït en planta baixa i pis. A l'extrem de tramuntana se li adossa un altre cos rectangular amb teulada d'un sol vessant i organitzat en un únic nivell. Al seu costat hi ha un volum de planta quadrada a mode de torre, que està distribuït en planta baixa i dos pisos, i cobert amb una teulada de quatre vessants. Al parament de migdia hi ha un rellotge de sol. Totes les obertures de la construcció són rectangulars, algunes amb els emmarcaments bastits en pedra i d'altres arrebossats. La construcció presenta els paraments arrebossats i emblanquinats, amb les cantoneres embellides amb pedra en el volum principal.

Al costat del camí d'entrada a la finca, en el jardí, hi ha una pedra de molí amb encaix i el nom de la construcció gravat. Encastats a la tanca que delimita el recinte hi ha dos plafons rectangulars de ceràmica, un amb el nom de la casa i la senyera i l'altre amb un fragment d'un poema de Joan Maragall.