Can Vallclara
Vilanova de Sau

Carrer de les Guilleries, s/n
    Al nucli urbà, a l'inici del carrer Guilleries

Joan Casas Blasi

Construcció que té l'aspecte d'haver estat una antiga masia, que ha estat integrada en l'estructura urbana.
    És una casa amb una planta baixa, un primer pis i golfes. La coberta és a doble vessant i amb el carener perpendicular a la façana.
    A la façana principal, al primer pis s'hi obre la porta principal emmarcada en pedra, la llinda també és del mateix material. A banda i banda s'hi obren un conjunt de finestres. Una a la dreta i dues a l'esquerra. Totes elles emmarcades amb pedra, i tan amb l'ampit com la llinda del mateix material. Es troben protegides per una reixa de ferro.
    A l'alçada del primer pis just sobre la porta principal s'hi troba un petit balcó amb la barana de fusta i la llinda de la porta de sortida de pedra esculpida. A banda i banda dues finestres a l'esquerra i una a la dreta. Estan emmarcades en pedra però amb la llinda de fusta.
    A la part més alta centrada al carener s'obre una petita finestra de pedra.
    A la part esquerra de l'edifici s'hi annexa un altre cos que antigament potser hauria estat utilitzat amb usos agrícoles o ramaders però que actualment forma part del mateix habitatge. És un cos endarrerit respecta la façana principal. De dues alçades i amb la coberta a doble vessant però en direcció oposada a la de la casa principal.
    Les obertures que s'hi troben es troben també emmarcades amb pedra però amb llinda de fusta.
    L'edifici està arrebossat i pintat de color beige, tan mateix a l'alçada del sòcol hi ha una decoració pintada amb colors vius i motius de fulles i flors.
    Els angles de les façanes també estan decorats amb carreus de pedra.

No hi ha referències escrites d'aquesta casa ni a cap de les llindes hi ha inscrita la data de construcció.