Can Vall Xirau
Santa Susanna

C. Formentor, 55 (Urbanització Alt Maresme)

XVI-XX
    Edifici i finca restaurats.
    Marc Bosch de Doria

Masia de planta rectangular amb teulada a doble vessant i el caraner perpendicular a la façana i el voladís pronunciat. Consta de planta baixa i dos pisos. És una construcció de pedra i calç amb les cantonades amb pedra treballada. Les finestres de la planta baixa i el primer pis, quadrades, tenen els brancals i la llinda de pedra, i les obertures del segon pis són de volta. La masia està integrada en una finca enjardinada i té diversos cossos annexes, un dels quals uneix l'edifici amb la torre.

D'aquest mas se'n tenen poques notícies històriques, les més antigues de mitjans del segle XV. L'edifici que s'ha conservat a l'actualitat és fruït d'una reconstrucció del segle XX, en què s'hi van afegir la major part de les obertures.

ROIG, J. (2006). Les fortificacions medievals del Maresme. Argentona.