Can Vador
Montseny

Des de la carretera cal seguir el camí que surt per anar al camp municipal d'esports

XVI-XXI
    S'ha començat a reformar i ha quedat a mitges
    Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Can Vador és una masia del segle XVI que ha estat notablement reformada fa pocs anys, tot i que deixant l'obra inacabada. La intervenció ha contemplat ampliar-la en alçada i afegir un gran nombre d'obertures de pedra de factura moderna, com el propi portal, que han alterat significativament l'estètica del conjunt.

Està formada per tres volums superposats de tres nivells d'alçat, el principal amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis s'obre amb diverses finestres de factura moderna que han estat disposades de forma aleatòria. Només formen un eix les que hi ha sobre el portal, que imita un de mig punt adovellat i que originalment era d'arc escarser, de les quals en destaca la del pis, de tradició medieval. A la resta de façanes trobem igualment molts finestrals de factura moderna que imiten finestrals de tradició gòtica-renaixentista. El tractament exterior dels murs és la pedra vista, havent repicat el morter de calç tradicional.