Can Vador
Montseny

  Vallès Oriental
  Camí de Can Vador
  Emplaçament
  Des de la carretera cal seguir el camí que surt per anar al camp municipal d'esports

  Coordenades:

  41.7622
  2.39128
  449400
  4623553
  Número de fitxa
  08137 - 104
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVI-XXI
  Estat de conservació
  Regular
  S'ha començat a reformar i ha quedat a mitges
  Protecció
  Legal
  BPU
  Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  001508200DG42D0001IO
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  Can Vador és una masia del segle XVI que ha estat notablement reformada fa pocs anys, tot i que deixant l'obra inacabada. La intervenció ha contemplat ampliar-la en alçada i afegir un gran nombre d'obertures de pedra de factura moderna, com el propi portal, que han alterat significativament l'estètica del conjunt. 

  Està formada per tres volums superposats de tres nivells d'alçat, el principal amb la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis s'obre amb diverses finestres de factura moderna que han estat disposades de forma aleatòria. Només formen un eix les que hi ha sobre el portal, que imita un de mig punt adovellat i que originalment era d'arc escarser, de les quals en destaca la del pis, de tradició medieval. A la resta de façanes trobem igualment molts finestrals de factura moderna que imiten finestrals de tradició gòtica-renaixentista. El tractament exterior dels murs és la pedra vista, havent repicat el morter de calç tradicional.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic del Parc del Montseny. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona  (1997).

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008.