Can Traver
Bigues i Riells del Fai

A l'inici de la urbanització

Renaixement
    S'hi ha fet reformes i manteniment conservant la unitat de l'aspecte formal.
    Anna Soteras i March

Es tracta d'una edificació formada per diverses construccions, la més antiga és una masia de planta rectangular i tres cossos perpendiculars a façana, de planta baixa i dos pisos, del segles XVII-XVIII, i la resta són cossos posteriors.
    A la llinda de la casa apareix la data 1791, en la porta de l'entrada a l'era hi ha la data de 1817 i en el rellotge de sol de la façana, el 1864.

A la llinda de la porta principal hi ha la inscripció: "Sumptibus Martini Traver Anno 1791", i a la llinda de la finestra de l'esquerra, "Me fa Miquel Traver"

En el fogatge de 1553 apareixen per primer cop Bernat i Joan Traver, i en un document del llibre de la baronia de Montbui del 27 de març de 1577 apareix Segimon Traver.

COMAS, Carme (1985): Can Traver. Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat. Inèdit.