Masia de grans dimensions, d'origen medieval, però amb nombrosos cossos afegits, sobretot en les reformes i ampliacions realitzades a partir de la meitat del segle XVIII i fins el darrer terç del XIX. El conjunt ocupa un ampli recinte que, davant del cos residencial principal, té un gran pati amb diverses dependències a l'entorn.
L'edifici principal consta d'un cos central i cossos laterals, més baixos. El cos central és de planta quadrada i esta rematat amb una torratxa al mig. Consta de planta baixa, pis i golfes, amb teulada a doble vessant. La façana principal, orientada a migdia, és de composició simètrica en base a tres eixos d'obertures. A la planta baixa té un portal d'arc rebaixat i finestres a cada costat. Al primer pis trobem tres obertures amb balcó i, a les golfes, tres balconeres petites. Unes faixes horitzontals o motllures separen els pisos. La façana està coronada amb una balustrada i fris, on consta el nom de Bartomeu Trabal (amb ceràmica vidriada). Al damunt hi ha diversos gerros de remat, de la Terrisseria Arpí, una indústria ceràmica de Sant Cugat. A la façana també hi podem veure un rellotge de sol.
Els dos cossos laterals tenen cadascun el seu propi portal d'accés, en aquest cas de punt rodó i adovellat. Es caracteritzen per unes galeries de tres arcades, amb impostes a la planta pis.
L'accés al conjunt de Can Trabal es realitza per un gran portal situat en un volum sobresortint de l'edifici dels cellers. El portal és de punt rodó amb una motllura engaltada. Els cossos afegits tenien les funcions de masoveria, allotjament per treballadors, celler, magatzems, etcètera. Són un bon exemple de les construccions agràries d'ampliació construïdes al segle XIX al voltant d'un pati.
Davant de la masia hi ha una alzina, tres roures i un pi pinyer.