Can Tomeu
Martorelles

C. Josep Anselm Clavé, 16

El revestiment dels murs està força deteriorat.
    Marta Lloret Blackburn

Edifici cantoner amb la façana posterior encarada al carrer d'Anselm Clavé. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. Totes les obertures són d'arc pla arrebossat, amb els finestrals del primer pis de majors dimensions i baranes forjades. Alineat amb la façana posterior hi ha una portalada amb pilars de capitells ceràmics, entre els quals hi ha una porta de ferro forjat. Al costat hi ha el galliner de la casa, edificat amb posterioritat. Aquest és de planta irregular i d'un sol nivell d'alçat. A la part que fa cantonada amb el carrer de Can Sunyer hi ha pintada la inscripció "CAN TOMEU 1836". L'acabat exterior de la casa és arrebossat i pintat de color blanc, tot i que en les parts més deteriorades es veu el parament de pedra irregular. El galliner presenta una part arrebossada amb morter i l'altra de maó vist.

La casa de pagès de Can Tomeu va ser construïda durant la primera meitat del segle XIX. A mitjans del segle XX s'hi va construir el galliner, molt habitual en aquest període pels importants ingressos que suposava.