Can Tito Serra Nou
Alella

  Maresme
  Riera Coma Clara, 11

  Coordenades:

  41.50505
  2.29676
  441310
  4595064
  Número de fitxa
  08003-66
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BCIL (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  0022081-00DF49E-0001LJ
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Edifici d'habitatge de planta baixa, pis i golfes, amb prolongacions laterals a la planta baixa que contenen magatzems i quadres. És de planta rectangular, amb quatre crugies paral·leles a la façana principal sustentades amb pilars i arcs de pedra. La coberta del cos central és de
  quatre aigües, de teula i amb un important ràfec. Les façanes, l'element més característic de la construcció, són de pedra, combinant amb el totxo a les cornises, obertures i a les golfes. En aquesta planta cal destacar les arcades de mig punt que recorren sota la coberta tot l'edifici.
  La façana principal, de composició simètrica amb tres eixos verticals i un petit balcó a la planta pis, es prolonga en planta baixa per contenir les entrades dels patis i els cossos laterals a través d'una tanca emmerletada de regust medieval.

  Aquesta edificació fou construïda en el segle XIX dins del mateix recinte de l'antiga masia de Can Tito Serra, i per tal de substituir-la. Les obres van iniciar-se cap al 1870 i van durar vuit anys.

  AJUNTAMENT D'ALELLA (2010). Catàleg patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental; dins el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d'Alella.