Can Tellado
Martorelles

C. del Molí
    Al final del carrer del Molí, entre el polígon i la carretera de Montornès

La coberta es troba en mal estat.
    Marta Lloret Blackburn

Casa aïllada que es troba situada entre el carrer del Molí i la carretera de Montornès. Des de la carretera surt un camí on hi ha una fita revestida amb rajols, força deteriorada, on hi consta "MOLÍ DE MONTALEGRE 27...1928", que podria tractar-se de la data de construcció de la casa. Aquesta està composta per dos volums adossats que formen una planta rectangular. El volum principal consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El portal d'accés és d'arc de mig punt i es troba descentrat en el frontis. Les finestres són totes d'arc escarser, biforada al costat del portal i triforada a nivell de les golfes. Entre la finestra central del primer pis i la de les golfes hi ha un rellotge de sol format per un plafó ceràmic. En destaca especialment una pedra emmarcada amb ceràmica en un extrem de la façana, on hi ha els escuts pontifical i reial i la inscripció "salvaguarda pontifical/ salvaguarda reial / Per la Cartoixa de Montalegre". A la façana de ponent hi ha un plafó ceràmic de Nostra Senyora de Lourdes amb gerros ceràmics a sota i una filada de teules que el protegeix. A la façana posterior hi ha adossat el segon volum, de planta baixa i pis i coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana. L'acabat exterior de l'edifici és arrebossat i pintat de color blanc, en què ressalten les obertures de maó vist.

L'orígen d'aquesta casa el situem durant el primer terç del segle XX. És probable que a l'hora de bastir-se, s'aprofités la inscripció de salvaguarda reial i pontifical del proper molí de Lloberons. Tal com veiem a la fita de la carretera, en un primer moment la casa també va adquirir-ne el nom, "molí de Montalegre". Fa pocs anys també es va traslladar la fita de la Cartoixa al seu jardí.